• nl
+31 (0)53 482 22 44

Home » Assistent Controller

Assistent Controller Veco (standplaats Eerbeek)

Voor Veco BV zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de rol van Assistent Controller.

Veco is een gespecialiseerd productiebedrijf op het gebied van metalen precisie-componenten. De meer dan 1.500 afnemers zitten verspreid over zo’n 85 landen. Met meer dan 80 jaar ervaring en marktkennis is Veco naast marktleider op het gebied van technische bekwaamheid ook marktleider op het gebied R&D mogelijkheden. Dit uit zich in de grondige ervaring die Veco heeft met de verschillende industrieën zoals ruimtevaart, elektronica, automotive, industriële automatisering en digitaal printen. Veco’s R&D-afdeling wordt vaak al in een vroeg stadium door de klant gevraagd mee te denken over de beste oplossing voor hun probleem (co-development). Als gevolg daarvan is de customer lock-in hoog. Klanten zijn innovatieve hightech bedrijven die hoge kwaliteit en precisie vragen (bijv. NASA, ESA, ASML, Fuji, Philips Medical). Sinds april 2018 is Veco onderdeel van Gilde Buy Out Partners.

De functie van Assistent Controller betreft een groeifunctie. In de rol van Assistent Controller lever je ondersteuning binnen de afdeling Financiën & Control van Veco in brede zin, waaronder ten aanzien van de maandafsluiting, de totstandkoming van de periodieke managementinformatie, budget, kostprijscalculaties en nacalculaties evenals het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses. Ook ben je betrokken bij diverse projecten die zich voordoen.

Werkzaamheden

Ondersteuning afdeling Financiën & Control in brede zin, waaronder:

 • Verzorgen van de financiële maandafsluiting, opstellen van periodieke rapportages en uitvoeren van bedrijfseconomische analyses;
 • Opstellen van kostprijscalculaties en nacalculaties;
 • Begeleiding budgetteringstraject, zorgdragen voor budgetbewaking;
 • Beschrijven / beoordelen / monitoren van de AO / IC en adviseren inzake verbeteringen;
 • Ondersteunen bij de uitwerking van strategische en operationele plannen;
 • Ondersteunen van klant- en project business cases;
 • Monitoren van capex aanvragen;

Functie eisen

Graag komen wij in contact met een kandidaat die toe is aan een tweede stap in zijn / haar carrière:

 • In het bezit van een afgeronde opleiding op (minimaal) hbo-niveau, bij voorkeur richting Accountancy of Bedrijfseconomie aangevuld met:
 • 1 – 3 jaren relevante werkervaring in een internationale technische / industriële onderneming en / of werkervaring in de Accountancy met internationale technische / industriële ondernemingen als opdrachtgever;
 • Goede beheersing van de Engelse taal (in woord en geschrift);
 • Sterke affiniteit met IT en goede kennis van / ervaring met Excel;
 • Bereidheid tot reizen;
 • Competenties: analytisch, procesgericht, pragmatisch, resultaat- en kwaliteitsgericht, communicatief vaardig, pro actief, teamplayer, initiatiefrijk.

Aanvullende informatie

Veco biedt jou een internationale uitdagende fulltime functie in een positieve en groeiende internationale omgeving met uitdagende projecten. Geboden wordt een compleet arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een marktconform salaris en de mogelijkheid tot het volgen van (een) vervolgopleiding(-en). De standplaats is Eerbeek.

Voor vragen kun je telefonisch (ook via WhatsApp) terecht bij Jeroen Ouwerling, tel. 06 – 547 803 62 of Renate Blanckenborg, tel. 06 – 547 802 88. Graag ontvangen wij jouw CV op het volgende e-mailadres: info@robertmuntel.nl.

Meer informatie over Veco vind je op www.vecoprecision.com.