• Nederlands
+31 (0)53 482 22 44

Home » Business Controller

Business Controller

Power-Packer Europa BV  te Oldenzaal is een internationaal opererende productieonderneming en onderdeel van het Amerikaanse CentroMotion.

Voor Power-Packer zijn wij op zoek naar een Business Controller.

Locatie: Oldenzaal

CentroMotion is een nieuwe internationale organisatie die is voortgekomen uit het beursgenoteerde Actuant Corporation. Naast Power-Packer bestaat CentroMotion uit nog 5 andere internationale bedrijven te weten GitsMfgCo, CrossControl, Elliot Manufacturing, Maximatecc en Weasler.

CentroMotion is een wereldwijd toonaangevende speler in het leveren van systeem kritische oplossingen voor ‘Motion-Actuation-Control’ door geavanceerde ontwerp- en applicatiekennis aan verschillende ondernemingen en niche markten. De systemen worden geleverd aan meerdere marktleiders en OEM’s binnen onder meer de sectoren automotive, truck, off highway voertuigen, landbouw en gezondheidszorg.

CentroMotion doet zaken in meer dan 50 landen. Op dit moment werken er wereldwijd ruim 2300 medewerkers voor het bedrijf. Er zijn 13 productiefaciliteiten en het bedrijf heeft een diepgaande technische expertise op het gebied van roterende bewegingen, hydraulische aandrijvingen en mobiele besturings- en automatiseringssystemen. Het bedrijf heeft 220 patenten en 39 handelsmerken. De totale omzet in 2019 bedroeg US $ 427 mln. CentroMotion is volledig eigendom van One Rock Capital Partners, ervaren investeerders met gedifferentieerde middelen. One Rock beheert ongeveer 5 miljard dollar aan kapitaal, met een focus op middelgrote bedrijven met een hoog potentieel. De organisatie doet gecontroleerde investeringen in bedrijven met potentieel voor groei en operationele verbetering met behulp van een aanpak waarbij ze gebruik maakt van zeer ervaren operationele partners om bedrijven in geselecteerde bedrijfstakken te identificeren, over te nemen en te versterken. Ze kochten de CentroMotion bedrijven in 2019 van de Actuant Corporation

Over Power-Packer

Power-Packer is een bekende sleutelnaam in de wereld van Motion Control Systemen. In de industriële markt zijn gecontroleerde bewegingen een constante uitdaging voor hun bedrijf. Het bedrijf biedt al meer dan 50 jaar oplossingen voor de automobielindustrie, bedrijfsvoertuigen en medische industrie.

Power-Packer is marktleider op het gebied van aandrijfsystemen van cabriodaken en cabinekantelsystemen voor vrachtwagens. De steeds groeiende kennis van het bedrijf van hydraulica resulteert ook in toepassingen voor andere markten zoals off-highway, landbouw en meer.

Power-Packer, met hoofdkantoor in Oldenzaal, Nederland, levert gespecialiseerde hoogwaardige producten, waaronder de ontwikkeling en fabricage van (elektro) hydraulische aandrijfsystemen voor een groot aantal toepassingen in Automotive, Truck, Medical en Off-Highway. Power-Packer ontwikkelt, assembleert en verkoopt aandrijfsystemen voor klanten wereldwijd, inclusief OEM’s en Tier 1’s waaronder Volkswagen, BMW, Porsche en Ferrari (Automotive); Scania, Volvo en Daf (Truck) en Siemens (Medical).

Power-Packer is wereldwijd verantwoordelijk voor de Business Units: Power-Packer en Yvel. Power-Packer heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Turkije, India, China, Brazilië, Korea, Mexico en USA en heeft meer dan 1.000 medewerkers.

Jouw nieuwe functie

Als Business Controller ben je primair verantwoordelijk voor het verbeteren van – en inhoud geven aan Business Control binnen Power-Packer. Je doet dit via het opstellen van business case-proposities, verbeteren van de bedrijfsvoering bij de verschillenden bedrijven in de regio, financiële controle (inclusief financiële rapportage en analyses daarvan), verrekenprijzen, prognoses en optimalisatie van (financiële) processen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vertalen van data naar informatie om de algehele bedrijfsvoering te verbeteren en te optimaliseren. Samen met de lokale Site Controllers ben je onderdeel van het Global Power-Packer Finance Team en rapporteer je rechtstreeks aan de Global Senior Director Finance die eveneens vanuit de Power-Packer vestiging in Oldenzaal werkzaam is.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Business Controller van de Power-Packer bedrijven, begrip van de business, fungeren als business partner en sturen / ondersteunen van de business;
 • Monitoren en optimaliseren van de Planning & Control cyclus;
 • Zorgdragen en ontwikkelen van periodieke managementrapportages en uitvoeren van analyses, forecasting en budgetbewaking;
 • Opstellen van rentabiliteitsberekeningen van investeringen en financieel advies geven over geplande investeringen;
 • Zorgen voor naleving van corporate governance, risicobeheer en compliance;
 • Leveren van een bijdrage aan Continuous Improvement van de organisatie;
 • Monitoren van de bedrijfsresultaten, opstellen van verbeter- / optimalisatietrajecten en verbeteren van overall Business Control;
 • Ondersteunen / voorbereiden economische analyses voor investeringen / projecten;
 • Analyseren van financiële resultaten en aanreiken van verbetermogelijkheden;
 • Verbeteren en implementeren van financiële en administratieve processen;
 • Deelnemen aan multidisciplinaire projecten en programma’s;
 • Sparringpartner voor Global Senior Finance Director, General Managers en Site Controllers van de verschillende vestigingen van Power-Packer.

Functie-eisen

 • In bezit van een bedrijfseconomische / (technische) bedrijfskundige / Business Administration opleiding op wo-niveau eventueel aangevuld met een RC opleiding;
 • Minimaal 2-5 jaar relevante werkervaring als Business Controller in een internationale (productie) onderneming;
 • Ervaring met MS Office en ERP systemen, kennis en ervaring met Oracle en Hyperion Financial Management (HFM) is een pre;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift, is een must;
 • In staat zijn om de rol van Business Partner te vervullen en impact te hebben op de business;
 • Verbinding leggen tussen de verschillende entiteiten en informatiestromen kunnen duiden vanuit een financieel en bedrijfseconomisch perspectief;
 • Flexibel en in staat zijn snel te schakelen qua communicatie en interactie met verschillende onderdelen van de organisatie;
 • Gedisciplineerd kunnen werken met strakke deadlines / uitstekend time management;
 • Competenties: sterk analytisch vermogen, zelfstandigheid, helicopterview, accuraat, sterke presentatievaardigheden, nuchtere blik, ondernemend en kritisch.

Aanvullende informatie

Power-Packer biedt een fulltime dienstverband in een uitdagende, internationale omgeving waar zich veel ontwikkelmogelijkheden bevinden. De standplaats is Oldenzaal en er heerst hier een informele, open sfeer waarbij mensen zich met grote betrokkenheid inzetten voor de organisatie.

Nieuwsgierig geworden?

Mocht je interesse hebben in deze uitdaging vragen wij je om jouw cv inclusief persoonlijke motivatie te sturen naar info@robertmuntel.nl.

Voor aanvullende informatie en/of vragen kun je telefonisch contact opnemen met Jeroen Ouwerling via 053 – 482 22 44 / 06 – 547 803 62.

Solliciteer direct

Vul hier je gegevens in

  CV uploaden

  Toestemming bewaren gegevens?
  Ja ik geef toestemming voor het bewaren van mijn gegevens.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Ja ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen