+31 (0)53 482 22 44

De Finance Trainee vertelt

Niels te Lintelo is sinds september 2020 bij ons in dienst als Finance Trainee. In de afgelopen 6 maanden heeft hij een bijdrage geleverd in de ondersteuning van Financial Consultants binnen diverse opdrachten en sinds eind oktober is hij ook zelf in opdracht.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik op 1 september 2020 als Finance Trainee in dienst getreden bij Robert Muntel Financial Consultancy. Het begin van mijn dienstverband stond voornamelijk in het teken van het kennismaken met collega’s en het ontdekken van de Business Intelligence Tool Power BI, Process Mining Tool Disco en RPA Tool UiPath. Wat ik erg prettig vond is dat er een duidelijke planning was voor mijn eerste weken, hierdoor wist ik van deze weken kon verwachten en ook wat er van mij verwacht werd.

De collega’s namen uitgebreid de tijd om te vertellen over de lopende opdrachten, maar ook over algemene ervaringen die ze hebben opgedaan in de consultancy. Hierdoor werd ik direct meegenomen in de lopende opdrachten waardoor ik zelfstandig werkzaamheden kon uitvoeren ter ondersteuning van collega’s en een bijdrage kon leveren binnen lopende opdrachten.

Daarnaast heb ik mij ontwikkeld in Power BI, Disco en UiPath. In eerste instantie maakte ik kennis met deze tools aan de hand van casussen / cursussen, maar al snel kon ik deze kennis ook in de praktijk toepassen. Zo heb ik, in samenwerking met een ervaren collega, voor een bedrijf informatie omtrent afzet en demografie middel Power BI inzichtelijk gemaakt. Verder heb ik voor verschillende woningcorporaties ondersteunende werkzaamheden verricht in het analyseren van processen met behulp van Disco en het opstellen van dashboarding in Power BI.

Sinds eind oktober 2020 ben ik gestart met mijn eerste eigen opdracht. Hierbij verricht ik ondersteunende werkzaamheden op de financiële afdeling en ben ik betrokken bij het beschrijven van de processen voor de implementatie van een nieuw ERP-systeem. 

Al met al heb ik, ondanks de geldende coronamaatregelen, een goede start kunnen maken! 

Wil je meer informatie over het Finance Traineeship en bijbehorende ontwikkeltraject dat wij aanbieden, neem dan contact op met Job Hooge Venterink (06 – 510 821 11) of neem contact op via info@robertmuntel.nl.