+31 (0)53 482 22 44

De Finance Trainee vertelt

Martijn Moleman is sinds januari 2022 bij ons in dienst als Finance Trainee, nadat hij tijdens zijn studie met RMFC in contact was gekomen. Martijn kon direct starten in een mooie opdracht en vertelt hieronder hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.

Op 1 januari 2022 ben ik in dienst getreden bij Robert Muntel Financial Consultancy als Finance Trainee. Ik heb Robert Muntel Financial Consultancy leren kennen tijdens mijn studie HBO Finance & Control aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Tijdens het laatste leerjaar werd door RMFC een business case gegeven door onder andere een aantal financial consultants. Deze business case heb ik gevolgd en naar aanleiding daarvan heeft de RMFC organisatie een goede indruk bij mij achtergelaten.

Vanaf het moment dat ik startte bij Robert Muntel Financial Consultancy was er direct een opdracht beschikbaar voor mij. Ik kreeg de kans om binnen een non-profit organisatie de financiële administratie te ondersteunen bij verschillende werkzaamheden die op een financiële administratie worden verricht. Ik kan mijzelf goed ontwikkelen tijdens deze opdracht omdat ik de ruimte krijg om verschillende werkzaamheden op te pakken. Doordat er al een consultant in een opdracht was gestart die langzamerhand aan het afbouwen was, heb ik al snel meer verantwoordelijkheden gekregen en kan ik relevante ervaring opdoen. Ook komen er steeds meer inhoudelijke werkzaamheden bij, bijvoorbeeld op het gebied van het inrichten van financieel administratieve processen en het opstellen en doorontwikkelen van uiteenlopende (financiële) rapportages.

In het traject dat ik doorloop in de rol van Finance Trainee ben ik ook 1 dag in de week te vinden bij Robert Muntel Financial Consultancy zelf in Enschede. Hier leer ik veel tijdens de gesprekken met collega’s die met veel enthousiasme vertellen over de opdrachten die zij uitvoeren en in het verleden hebben uitgevoerd. Er is ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van PowerBI, ProcesMining en RPA. Aan de hand van casussen en cursussen heb ik kennisgemaakt met deze tools, ook tijdens mijn opdracht kan ik goed deze kennis gebruiken want ik had al snel de mogelijkheid om met PowerBI te werken.

Zoals het er nu uitziet blijf ik de komende tijd nog in opdracht. Hier ben ik erg blij mee want er is nog genoeg ruimte om mij hier verder te ontwikkelen. Dit kan ik goed meenemen bij toekomstige opdrachten.

Ik ben erg blij met mijn keuze voor het traineeship bij Robert Muntel Financial Consultancy en hoop nog vele ervaringen hier op te kunnen doen. En ja, hiermee mag ik ook zeker de ervaring aan de ‘ping pong’ tafel niet vergeten! 

Wil je meer informatie over het Finance Traineeship en bijbehorende ontwikkeltraject dat wij aanbieden, neem dan contact op met Job Hooge Venterink (06 – 510 821 11) of neem contact op via info@robertmuntel.nl.