+31 (0)53 482 22 44

De Financial vertelt

Lees hier meer over de ervaringen van onze Financial Consultant Matthijs Kolman

In januari 2022 ben ik bij Robert Muntel Financial Consultancy gestart als Financial Consultant. Vanuit de aannemerij heb ik de overstap durven maken richting de consultancy om mezelf verder te kunnen ontwikkelen onder andere op het gebied van control, business en data analyse. Binnen RMFC zien we veel verschillende branches en maken we kennis met verschillende soorten organisaties. Dit, in combinatie met de mogelijkheden die geboden worden op het gebied vervolgopleidingen en georganiseerde inhouse seminars als onderdeel van onze ‘Learning Academy’, betekenen voor mij de ideale omstandigheden om veel te kunnen leren en mezelf continu verder te ontwikkelen.

Vanaf het moment van starten kon ik direct in mijn eerste opdracht beginnen. Bij een productieonderneming kon ik aan de slag als Project Controller a.i. Binnen deze opdracht was ik verantwoordelijk voor het monitoren van projecten en projectresultaten en het opstellen van onderhanden werk posities. Deze informatie werd periodiek besproken met het management en de projectleiders. Daarnaast hield ik me, in samenspraak met betrokken interne afdelingen, bezig met het opstellen en verder ontwikkelen van de periodieke managementinformatie en projectrapportages. In deze opdracht heb ik veel geleerd op het gebied van de totstandkoming van periodieke informatievoorziening, o.a. middels (complexe) Excel koppelingen / macro’s en heb ik me kunnen ontwikkelen ten aanzien van het vorm en inhoud geven van projectcontrol en de optimalisatie van het gebruik / uitnutting van ERP-systemen hierbij.

Sinds mei 2022 ben ik als Business Controller a.i. betrokken binnen een zorgorganisatie. Een totaal andere omgeving als de opdrachtgever die ik hiervoor beschreef alsook de omgeving die ik vanuit mijn werkgever vanuit een vast dienstverband ‘gewend’ was. Juist dít maakt de rol van Financial Consultant dus zo extra leuk, interessant en leerzaam!

Als Business Controller a.i. adviseer en ondersteun ik de regiodirecteur en managers bij de uitvoering van het afgesproken financiële beleid, een gezonde bedrijfsvoering en het optimaliseren en realiseren van productieafspraken. Met behulp van een goed ingericht dashboard kunnen data analyses worden uitgevoerd die vervolgens worden besproken met de betrokken managers en de regiodirecteur, worden conclusies getrokken en vervolgens verbeteringen doorgevoerd. Er zijn veel overlegmomenten met de collega Business Controllers binnen de organisatie en dit helpt om eigen inzicht te verbeteren.

Richting het einde van dit jaar loopt deze opdracht ten einde en inmiddels weet ik dat ik hierna ga starten als Bedrijfskundig Adviseur / Business Controller a.i. bij een andere zorgorganisatie. Een mooi vervolg binnen de branche die ik net heb leren kennen; ik ben benieuwd welke nieuwe ervaringen ik daar op kan doen!

Naast het uitvoeren van tijdelijke opdrachten zien we elkaar, als collega’s binnen RMFC, regelmatig tijdens onze Learning Academy, waarin leuke en interessante en actuele kennissessies georganiseerd worden door en voor collega’s. Tijdens dit soort dagen leren we van elkaar en wisselen we met elkaar van gedachten ten aanzien actuele, al dan niet finance gerelateerde, thema’s.

Ook is er tijdens dit soort momenten, maar ook zeker gedurende de opdrachten, de mogelijkheid om collega’s te vragen voor advies en / of hulp waar nodig.

Kortom: Het eerste jaar als Financial Consultant bevalt mij uitstekend en ik kan het iedere jonge, gemotiveerde financial, die zich verder wil ontwikkelen, zeker aanraden.

Mocht je eens van gedachten willen wisselen of meer informatie willen, dan sta ik er uiteraard voor open om het gesprek met jou aan te gaan!

 

 

Wil je meer informatie over een rol als Financial Consultant binnen RMFC, neem dan contact op met Job Hooge Venterink (06 – 510 821 11) of via info@robertmuntel.nl.