+31 (0)53 482 22 44
Home » Financial Controller

Financial Controller

Voor Abeos zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de rol van Financial Controller 

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging en de fiscale huishouding van
Abeos. Daarnaast ga je aan de slag met het verder verbeteren en beheersbaar maken van de processen rondom
(financiële) verslaglegging en administratieve organisatie / interne controle. Zie jij het als een uitdaging om samen met het finance team stappen te zetten om Abeos verder te professionaliseren, dan komen we graag in contact met jou!

Over Abeos

Abeos Uitzendbureau is ontstaan vanuit de agrarisch en regionaal opererende coöperatie Abeos, opgericht in 1963. Vanuit deze basis is Abeos ontstaan én uitgegroeid tot een 2.500 mensen tellend Top 30 uitzendbureau in de industrie, groen, logistiek, food en veterinaire sector met 10 vestigingen in Nederland. Abeos Uitzendbureau staat in de MT1000 en behoort tot de beste dienstverleners van Nederland 2021 en 2022. Abeos Agri Diensten is de grootste agrarische dienstverlener in Nederland en heeft 5 vestigingen in Oost-Nederland.

Het hoofdkantoor van Abeos is gevestigd in Almen (gelegen tussen Deventer en Zutphen).

Jouw nieuwe functie

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de tijdige en betrouwbare informatievoorziening en vervul je een spilfunctie tussen de verschillende administraties, Business Controllers en Manager Finance & Control van Abeos. Samen met het Finance team ben je continu bezig om effectiviteit en efficiency van de financieel administratieve processen verder te optimaliseren.

Je maakt deel uit van het team Finance van de Abeos Service Groep, welke dienstverlenend werkt aan zowel
Abeos Uitzendbureau als Abeos Agri Diensten. Dit team bestaat uit 4 enthousiaste medewerkers.

“Het vertalen van financiële gegevens naar een foutloze rapportage is voor jou een uitdaging. Met behulp van een
nieuw te implementeren consolidatietool maak jij het financiële rapportage proces efficiënter en volledig eigentijds
.” – Jasper Jolink, Manager Finance & Control.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Opstellen verbeteren en analyseren van periodieke (financiële) rapportages alsmede het opstellen van
  de geconsolideerde jaarrekeningen;
 • Group controlling activiteiten voor een tweetal acquisities;
 • Verzorgen van de diverse fiscale aangiften en afdrachten;
 • Verantwoordelijk voor treasury management;
 • Ontwikkelen en bewaken van administratieve organisatie en maatregelen interne controle en adviseren over verbetering risicomanagement;
 • Onderhouden van contacten en het verschaffen van informatie aan derden wo. accountants, fiscalisten,
  verzekeringsmaatschappij, banken en toezichthouders;
 • Implementeren van richtlijnen rondom duurzaamheid;
 • Identificeren van nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving, in kaart brengen van risico’s en het vertalen naar de impact op de bedrijfsvoering en financiële gevolgen;
 • Uitvoeren van audits externe instanties;
 • Actieve rol in het verbeteren / optimaliseren van financiële (administratieve) processen, bijvoorbeeld ten aanzien van implementatie van een nieuwe consolidatietool en particperen in / deelname aan (verbeter-)projecten m.b.t. finance & control;
 • Sparring partner van en rapportage aan de Manager Finance & Control.

Kun jij je hierin vinden?

Jij voelt je thuis binnen een dynamische omgeving waarin je de belangen van interne en externe stakeholders kan managen. 
Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met rapportagedeadlines.

Je bent kritisch en werkt zorgvuldig. Je herkent tijdig afwijkingen en herstelt deze. Je hebt een scherp oog voor procesinrichting en efficiency. Je streeft naar continue kwaliteit van jezelf, en van het Finance team. Je bewaakt de voortgang en toetst of gestelde doelen worden gerealiseerd.

Je werkt zelfstandig, maar werkt ook goed in teamverband. Je bent in staat om een brug te bouwen tussen externe rapportageplichten en de interne organisatie.

Wat verwachten we verder van jou?

 • Afgeronde accountancy of (bedrijfs-)economische opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur aangevuld met de opleiding tot registeraccountant, aangevuld met:
 • Circa 5 – 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van financial control in het bedrijfsleven en/of opgedaan in de accountancy;
 • Kennis van en ervaring in de personele dienstverlening (uitzendsector) is een pre;
 • Uitstekende kennis van verslaggevingsrichtlijnen en het Nederlandse jaarrekeningrecht;
 • Kennis van / ervaring met fiscaliteiten is een pre;
 • Je hebt een sterke affiniteit met ICT en je beschikt over een goede kennis van en ervaring met Excel, kennis van / ervaring met Microsoft Dynamics Navision en Caseware is een pre.

Abeos biedt jou:

Een veelzijdige baan met goede ontwikkelmogelijkheden waarin je echt stappen kunt zetten op het vlak van verbetering (financiële) beheersing en procesverbetering. Dit in een organisatie die te maken heeft met een gewijzigde organisatie-inrichting evenals een sterk veranderde omgevingsfactoren. Je beschikt daarbij over een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

De salarisindicatie bedraagt ca. € 50K – € 70K bruto per jaar incl. vakantiegeld. De mogelijkheid bestaat om deels vanuit huis te werken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Job Hooge Venterink en Renate Blanckenborg via telefoonnummer 053 – 482 22 44. Graag ontvangen wij jouw CV op het volgende e-mailadres: info@robertmuntel.nl

Kun jij niet achter alle genoemde punten een groen vinkje zetten maar denk je toch goed op deze plek te passen? Laat het ons weten.

Solliciteer direct

Vul hier je gegevens in

  CV uploaden

  Toestemming bewaren gegevens?
  Ja ik geef toestemming voor het bewaren van mijn gegevens.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Ja ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen