• nl
+31 (0)53 482 22 44

Home » Junior Auditor

Junior Auditor

Voor Universiteit Twente zijn wij voor de afdeling Financial Audit op zoek naar een Junior Auditor. In deze rol lever je een actieve bijdrage aan de verdere doorontwikkeling van de interne accountantsfunctie.

Ben je toe aan een afwisselende en uitdagende functie binnen het werkveld auditing, risicomanagement en compliance, dan is de rol van Junior Auditor binnen de afdeling Financial Audit van de Universiteit Twente een mooie vervolgstap!

Locatie: Enschede

Over Universiteit Twente

In een sterk veranderende wereld wil Universiteit Twente door middel van technologische ontwikkelingen het verschil maken door een bijdrage te leveren aan het oplossen van grensverleggende en complexe problemen op zowel maatschappelijk als industrieel niveau. De universiteit is sinds jaar en dag pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen. Door die combinatie draagt Universiteit Twente al meer dan 50 jaar bij aan tal van maatschappelijke veranderingen, vooruitgang en vernieuwing.

Financial Audit

Financial Audit is de eigen accountantsafdeling van de Universiteit Twente (UT) en is gepositioneerd binnen de dienst Algemene Zaken. De dienst Algemene Zaken ressorteert rechtstreeks onder het College van Bestuur. Financial Audit ondersteunt de instelling in het realiseren van haar doelstellingen door middel van het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige audits. De uitkomsten hiervan moeten bijdragen aan het versterken van het management en processen in de organisatie.

Financial Audit bevindt zich momenteel in een fase van doorontwikkeling. In samenwerking met de openbaar accountant wordt de interne accountantsfunctie meer complementair (minder overlap met de openbaar accountant) als gevolg waarvan de accountantsfunctie in totaliteit (intern en extern samen) breder wordt. Dit houdt in dat de controle van de (geconsolideerde) jaarrekening van de UT, uitgevoerd volgens het reviewmodel met de openbaar accountant, op termijn wordt afgebouwd. De openbaar accountant zal deze controle zelfstandig uitvoeren of met beperkte gebruikmaking van de interne accountantsfunctie. Financial Audit behoudt de controle (respectievelijk het uitvoeren van overeengekomen specifieke werkzaamheden) betreffende subsidieverantwoordingen en het uitvoeren van het onderzoek naar de bekostigingsgegevens van de UT. De focus van haar werkzaamheden zal echter verschuiven van de jaarrekeningcontrole naar andere aandachtsgebieden zoals compliance en financiële rechtmatigheid. Ook onderzoek naar cultuur en gedrag (soft controls) zal hierbij aandacht krijgen.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je voert bij diverse onderdelen van de UT controlewerkzaamheden uit en legt de uitkomsten van deze werkzaamheden, alsmede de verkregen controle-informatie vast in het controledossier;
 • Je legt jouw bevindingen en conclusies voor aan de accountant waarna deze een accountantsverklaring afgeeft;
 • Tijdens dit gehele proces ben je verantwoordelijk voor de planning, afronding en communicatie dienaangaande;
 • Naast het bekostigingsonderzoek, maken controles respectievelijk het uitvoeren van overeengekomen specifieke werkzaamheden betreffende subsidieverantwoordingen onderdeel uit van de werkzaamheden;
 • Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de interne accountantsfunctie.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau richting Accountancy, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde eventueel aangevuld met een vervolgopleiding RA / RO of studerende hiervoor;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring opgedaan in de controlepraktijk van een ‘Big 4’ Accountantskantoor of internal auditafdeling;
 • Gedegen kennis op het gebied van risicobeheersing en bedrijfsprocessen;
 • Vaardigheid in het verzamelen en analyseren van complexe data, evalueren van informatie en systemen en het trekken van conclusies;
 • Affiniteit met IT in de ondersteuning van auditwerkzaamheden wo. data-analyse en process mining;
 • Vaardigheid in het opstellen van (onderdelen) van (concept) accountantsrapportages wo. managementletter en accountantsverslag;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
 • Competenties: sterk analytisch vermogen, cijfermatig inzicht, goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, accuraat, organisatiesensitief, positief kritisch en samenwerkingsgericht.

Aanvullende informatie

Deze rol is een mooi startpunt voor een verdere carrière buiten de accountancy met hierbij de mogelijkheid om je RA-studie af te ronden. Geboden wordt een interessante en uitdagende functie in een professionele en inspirerende werkomgeving met oog voor een goede balans tussen werk en privé en daarnaast goede ontwikkelmogelijkheden.

De functie is voor 32 – 38 uur per week voor de duur van 1 jaar met een proeftijd van 2 maanden met een optie op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Jouw salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.274,-  bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (38 uur per week), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Nieuwsgierig geworden?

Mocht je interesse hebben in deze uitdaging vragen wij je om jouw cv inclusief persoonlijke motivatie te sturen naar info@robertmuntel.nl. Voor aanvullende informatie en/of vragen kun je telefonisch contact opnemen met Renate Blanckenborg en Jeroen Ouwerling via 053 – 482 22 44.

Solliciteer direct

Vul hier je gegevens in

CV uploaden

Toestemming bewaren gegevens?
Ja ik geef toestemming voor het bewaren van mijn gegevens.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Ja ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen