• Nederlands
  • Engels
+31 (0)53 482 22 44
Home » Maarten Grefte

Maarten Grefte

Maarten Grefte is een Finance Professional met ruim 10 jaar Finance ervaring. Deze heb ik opgedaan in de accountancy en bij Robert Muntel Financial Consultancy.

Binnen de accountancy (PwC) ben ik binnen diverse sectoren werkzaam geweest, van profit bedrijven zoals handel en productie tot verschillende sectoren in de gezondheidszorg en een zorgverzekeraar. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het uitvoeren en aansturen van jaarrekeningcontroles en adviesopdrachten. De adviesopdrachten waren gericht op o.a. inrichting en kwaliteit van financiële (control) afdelingen en informatievoorziening.

Tevens heb ik in de accountancy IT-audits uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een verbreding van mijn kennis op het gebied van business en IT, specifiek de beheersing en (strategische) inzet van IT. Hierbij ervaar ik dagelijks dat de kennis die ik hiermee en tijdens de IT-Auditing opleiding heb opgedaan toepasbaar is in mijn huidige opdrachten. De inzet en juiste afstemming tussen business en IT wordt steeds belangrijker.

In 2013 heb ik na zeven jaar accountancy de overstap gemaakt naar Robert Muntel Financial Consultancy. In de afgelopen vijf jaar heb ik diverse opdrachten in diverse functies uitgevoerd, van het analyseren van de winstgevendheid van een businessunit en deze gereed maken voor verkoop, tot het optimaliseren van (financiële) processen en implementeren van een nieuw systeem. De functies bestonden uit Business Controller, (sr.) Adviseur Planning & Control / Risk Management, Business Partner en Manager Administratie waarbij ik tevens de rol van projectmanager heb ingevuld.

Door o.a. de IT-Auditing opleiding heb ik altijd interesse gehad in het inzichtelijk maken / krijgen van data ten behoeve van nieuwe technologieën / ontwikkelingen om verandering / verbetering te initialiseren bij opdrachtgevers. Deze affiniteit en kennis pas ik sinds 2018 ook toe door de inzet van Process Mining als onderdeel van onze dienstverlening op het gebied van procesoptimalisatie bij onze opdrachtgevers. De ontwikkelingen omtrent onze dienstverlening hebben wij versterkt door een meerdaagse cursus aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam te volgen waarbij wij inzicht hebben gekregen in de toegevoegde waarde van Process Mining alsmede de brede toepasbaarheid van deze ontwikkeling in de Finance wereld.

Binnen RMFC gebruiken wij Process Mining voor het verkrijgen van inzichten en hebben wij opdrachten uitgevoerd om (financiële) bedrijfsprocessen in kaart te brengen en verbeterpotentieel inzichtelijk te maken. In deze ontwikkelingen ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering. Het overbrengen van zowel theoretische als praktische kennis op het gebied van Process Mining bij collega’s en opdrachtgevers vind ik een relevante taak in mijn rol als Financial Consultant.

Daarnaast vind ik het interessant om de brug te zijn tussen de business en finance waarbij ik de business ondersteun bij het maken van de juiste keuzes, zowel op strategisch als tactisch niveau.
Mijn voldoening haal ik uit opdrachten waar ik een bijdrage kan leveren aan, dan wel sturing kan geven aan structurele verbeteringen. Tijdens mijn opdrachten streef ik een hoog kwaliteitsniveau na, ben ik pro-actief en oplossingsgericht.

Het opdoen van nieuwe kennis is volgens mij van essentieel belang om in het huidige tijdperk toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren. Daarbij vind ik het leuk om nieuwe kennis op te doen door het volgen van studies, seminars en cursussen en kennis over te dragen aan minder ervaren collega’s.

Naast mijn werk besteed ik mijn tijd aan mijn gezin met drie jonge kinderen en sta ik graag op de golfbaan.