• nl
  • en
+31 (0)53 482 22 44
Home » Maarten Grefte

Maarten Grefte

Maarten Grefte is een Finance Professional met ruim 10 jaar Finance ervaring. Deze heb ik opgedaan in de accountancy en bij Robert Muntel Financial Consultancy.

Binnen de accountancy (PwC) ben ik binnen diverse sectoren werkzaam geweest, van profit bedrijven zoals handel en productie tot verschillende sectoren in de gezondheidszorg en een zorgverzekeraar. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het uitvoeren en aansturen van jaarrekeningcontroles en adviesopdrachten. De adviesopdrachten waren gericht op o.a. inrichting en kwaliteit van financiële (control) afdelingen en informatievoorziening.

Tevens heb ik in de accountancy IT-audits uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een verbreding van mijn kennis op het gebied van business en IT, specifiek de beheersing en (strategische) inzet van IT. Hierbij ervaar ik dagelijks dat de kennis die ik hiermee en tijdens de IT-audit opleiding heb opgedaan toepasbaar is in mijn huidige opdrachten. De inzet en juiste afstemming tussen business en IT wordt steeds belangrijker.

In 2013 heb ik na zeven jaar accountancy de overstap gemaakt naar Robert Muntel Financial Consultancy.

In de afgelopen vijf jaar heb ik diverse opdrachten in diverse functies uitgevoerd, van het analyseren van de winstgevendheid van een businessunit en deze gereed maken voor verkoop, tot het optimaliseren van (financiële) processen en implementeren van een nieuw systeem. De functies bestonden uit Business Controller, (sr.) Adviseur Planning & Control / Risk Management, Business Partner en Manager Administratie waarbij ik tevens de rol van projectmanager heb ingevuld.

Mijn aandacht gaat (o.a.) uit naar het optimaal opzetten van processen in combinatie met de inrichting van systemen, waardoor processen efficiënt en effectief kunnen worden uitgevoerd en ‘in control’ zijn. Het gebruik van data zal hierbij steeds belangrijker worden. Dat is de reden dat ik mij verder ga verdiepen in het gebruik van data om het werkelijke verloop van processen (middels proces mining) te analyseren, van waaruit tot verbetering kan worden gekomen.

Daarnaast vind ik het interessant om de brug te zijn tussen de business en financiën waarbij je de business ondersteunt bij het maken van de juiste keuzes, zowel op strategisch als tactisch niveau.

Mijn voldoening haal ik uit opdrachten waar ik een bijdrage kan leveren aan, dan wel sturing kan geven aan structurele verbeteringen. Tijdens mijn opdrachten streef ik een hoog kwaliteitsniveau na, ben ik pro-actief en oplossingsgericht.

Het opdoen van nieuwe kennis is volgens mij van essentieel belang om in het huidige tijdperk toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren. Daarbij vind ik het leuk om nieuwe kennis op te doen door het volgen van studies, seminars en cursussen en kennis over te dragen aan minder ervaren collega’s.

Naast mijn werk besteed ik mijn tijd aan mijn gezin met drie jonge kinderen en sta ik graag op de golfbaan.