+31 (0)53 482 22 44
Home » Roel Mensink

Roel Mensink

Vanaf januari 2019 ben ik als Financial Consultant werkzaam bij Robert Muntel Financial Consultancy. Daarvoor heb ik bijna vier jaar lang bij EY in de controlepraktijk gewerkt. In die periode ben ik actief betrokken geweest bij jaarrekeningcontroles van (internationaal) opererende ondernemingen in de handel en productie. Daarnaast ben ik ook veelvuldig betrokken geweest bij jaarrekeningcontroles in de gezondheidssector waaronder ziekenhuizen en andere care instellingen.

In die periode was ik onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren en coördineren van de controles en het reviewen van minder ervaren teamleden. Ik heb de interne cursus ‘Data quality and data analysis’ succesvol gevolgd en ben vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van controles door middel van data-analyses. Vanuit die achtergrond heb ik tevens de rol van data-coach vertolkt. Daarbij was ik voor (controle)teams aanspreekpunt voor het juist uitvoeren van controles door middel van data-analyse.

Ik heb de overstap naar Robert Muntel Financial Consultancy gemaakt om mijn financiële kennis naast accounting uit te breiden met controlling en overige financiële vraagstukken in brede zin. Daarnaast wil ik mijn kennis van processen en data-analyses inzetten om de processen bij klanten verder te verbeteren. De mogelijkheden binnen Robert Muntel om mij verder te ontwikkelen op gebied van process mining en Robotic Process Automation (RPA) spelen daarbij een belangrijke rol.

Door mijn sterke analytische achtergrond gecombineerd met een kritische blik en hands-on mentaliteit probeer ik mijn opdrachten een goede invulling te geven.