+31 (0)53 482 22 44
Home » Senior Business Controller

Senior Business Controller

 

“Waar je er als mens toe doet”

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is per 1 januari 2023 bestuurlijk gefuseerd met Stichting Driezorg. Het is de bedoeling dat beide organisaties uiteindelijk gaan integreren tot één zorgorganisatie in de regio Zwolle.

Deze organisatie is gespecialiseerd in het zorgen voor- en ondersteunen van ouderen met verschillende vormen van dementie (waaronder alzheimer) en belemmeringen in lichamelijk, psychisch of sociaal functioneren. Dit doen zij door het bieden van zorg en ondersteuning, waarbij behoud van eigen regie voorop staat, iedereen zich thuis voelt en tot zijn recht komt als uniek persoon.

Voor deze organisatie zijn wij op zoek naar een Senior Business Controller.

Jouw nieuwe functie:

 • Sparringpartner 🤝

Als Senior Business Controller ben je een belangrijke sparringpartner van het (zorg) management en je team. Samen met de Concern Controller, Business Controllers, internal control en zorgverkoop vorm je het team Control.

 • Aanjager 💪

Het doel is om de organisatie te ondersteunen bij het realiseren van haar strategische doelstellingen en uiteindelijk het realiseren van goede continuïteit over de lange termijn. Daarom ben jij aanjager op het gebied van potentiële verbeteringen en neem je deel aan diverse strategische projecten en organisatieveranderingen.

De rol van Senior Business Controller is uitdagend en divers. Met jouw brede blik werk je (projectmatig) aan onderwerpen op het raakvlak van finance, business en strategie. In een team van 10 controllers en collega’s zorgverkoop ga je aan de slag om het verschil en impact te maken en van waarde te zijn.

Jouw werkzaamheden:

 • Adviseren 💡

Adviseren en ondersteunen van het management op het gebied van Business Control (BC) vraagstukken. Verantwoordelijk voor het opstellen van financiële en strategische (scenario) analyses, (management) rapportages en beleidsvoorstellen op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. Samenstellen, beschikbaar maken en voortdurend verbeteren van relevante (periodieke) sturingsinformatie ten behoeve van beslissingsondersteuning voor (zorg)management. Totstandkoming evenals de bewaking van het (jaarlijkse) financieel kader, o.a. ten aanzien van de begroting, budgetten, forecasts en meerjarenramingen op locatie / regio en totaal (zorg)activiteiten niveau.

 • Signaleren 🚨

Tijdig signaleren van kansen en bedreigingen en regelmatig evalueren van de uitgezette koers. Volgen van ontwikkelingen in de zorgsector, binnen het eigen vakgebied en overige ontwikkelingen, invloeden, maken van analyses, in kaart brengen van risico’s en adviseren van het management hieromtrent, tot op totaal (zorg)activiteiten niveau;

 • Vertalen en verbeteren ⚙️

Het maken van een vertaalslag op strategisch niveau van de ontwikkelingen in concreet uit te voeren verbetervoorstellen en -acties. Ook initiëren van en actief betrokken bij diverse verander- en verbeter-trajecten: ondersteunen, adviseren en / of leiden van organisatie brede trajecten op het gebied van BC. Onderhouden en actief bouwen aan een relevant in- en extern netwerk.

 • Ontwikkelen en implementeren 🚀

Een actieve bijdrage leveren op het gebied van beleidsontwikkeling en implementatie samen met het team; het vervullen van de kwaliteitsbewakende rol binnen het team ten aanzien van de p&c cyclus, begrotingen en rapportages.

 • Rapporteren 📑

In samenwerking met de concerncontroller wordt gerapporteerd aan de Raad van Bestuur. Als Senior ben je de business controller van de afdelingen bedrijfsvoering. Rapportage over en het bewaken van de risico’s op contracten doe je i.s.m. internal control en de concerncontroller.

Jouw opleiding, ervaring en competenties:

Graag komen wij in contact met een kandidaat die toe is aan een volgende stap in zijn / haar carrière:

 • Afgeronde (bedrijfs-)economische / bedrijfskundige opleiding op tenminste hbo+ niveau, bij voorkeur richting Controlling / Bedrijfseconomie / Accountancy / Bedrijfskunde;
 • Aantoonbare meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie met een goede “track-record”;
 • Kennis t.a.v. de relevante wet- en regelgeving van de financiering van de gezondheidszorg is een pré;
 • Sterke automatiseringsaffiniteit en uitstekende kennis van en ervaring met ERP systemen en o.a. Excel / Power BI;
 • Samenwerkingsgericht, communicatief sterk en organisatiesensitief;
 • Helikopterview, maar ook een hands-on mentaliteit;
 • Overige competenties: initiatiefrijk, een sterk ontwikkeld analytisch en conceptueel vermogen, zelfstandig, doorzettings- / inlevingsvermogen.

Wat wordt geboden:

 • Een sterk afwisselende functie

🕒 voor 32-36 uren per week.

 • Welke uitdagend is

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht i.s.m. Stichting Driezorg biedt een uitdagende baan binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is, zowel qua integratie van beide organisaties als de financiële uitdaging waarvoor de zorgsector geplaatst is voor de komende jaren

 • Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Een uitstekend salaris (CAO VVT) overeenkomstig met de zwaarte van de functie wordt geboden. Daarnaast krijg je een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder worden er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden geboden zoals collectieve verzekeringen en profiteer je van aantrekkelijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast is er de mogelijkheid om op een fiscaal voordelige manier je sportabonnement, nieuwe fiets of laptop te verrekenen. Het volgen van aanvullende opleidingen behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Meijer via telefoonnummer 053 – 482 22 44. Graag ontvangen wij jouw cv op het volgende e-mailadres: info@robertmuntel.nl

Solliciteer direct

Vul hier je gegevens in

  CV uploaden

  Toestemming bewaren gegevens?
  Ja ik geef toestemming voor het bewaren van mijn gegevens.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Ja ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen