• nl
+31 (0)53 482 22 44

Home » Senior Financial Controller

Senior Financial Controller

Voor Stichting Cosis zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de functie van Senior Financial Controller.

Locatie: Assen

Cosis is het resultaat van de samenwerking tussen Promens Care en NOVO. Die samenwerking heeft geresulteerd in een volledige fusie per 1 januari 2018. Cosis faciliteert haar medewerkers om de zorg voor mensen met een verstandelijke en psychische beperking vakkundig, met aandacht voor de persoon en zijn naastbetrokkenen, in de lokale samenleving te organiseren. De ondersteunende diensten, waaronder Financiën en Business Control, zijn ondergebracht in het Cosis Servicecentrum. Aan het proces van het harmoniseren van beleid en systemen wordt verder uitvoering gegeven.

Als Senior Financial Controller ben je werkzaam binnen het team  Bedrijfseconomisch Medewerkers (BE), ondergebracht binnen het servicecentrum van Cosis. Als Senior Financial Controller voer je de regie op de ontwikkeling en implementatie van het Financial Control Beleid, vervul je een spilfunctie tussen de verschillende administraties en begeleid je collega Financial Controllers bij complexe FC vraagstukken. De rol van Senior Financial Controller is uitdagend en divers.

Werkzaamheden

 • Adviseren en ondersteunen van het Hoofd Financiën op het gebied van FC vraagstukken;
 • Vertalen van de strategische en tactische speerpunten naar een jaarplan voor het BE team. Leveren van een actieve bijdrage aan de implementatie binnen het team;
 • Samen met de collega’s zorg dragen voor tijdige en betrouwbare informatievoorziening en toezien op de kwaliteit van de financiële administraties. Periodieke rapportages voorzien van heldere analyses en toelichtingen;
 • Toezien op de aansluiting van de verschillende administraties op financial control en hierbij zorg dragen voor tijdige en betrouwbare informatievoorziening;
 • Coördinerende en vakinhoudelijke rol bij de totstandkoming van de jaarrekening en aanspreekpunt voor de accountant;
 • Signaleren van knelpunten in het werkproces, voorstellen doen voor verbetering en actie ondernemen;
 • Verantwoordelijk voor enkele financiële specialistische zaken, waaronder fiscaliteit;
 • Als projectleider verantwoordelijk voor het uitvoeren van organisatie brede projecten op het gebied van FC;
 • Coördineren, waar nodig, van de werkzaamheden binnen het team BE en begeleiden van de teamleden bij complexe vraagstukken;
 • Volgen van ontwikkelingen in de zorgsector in relatie tot het eigen vakgebied. Signaleren van kansen en bedreigingen, evalueren van de uitgezette koers, adviseren van het management hierover en maken van een vertaalslag naar de operationele werkzaamheden.

Functie eisen

Graag komen wij in contact met een kandidaat die toe is aan een volgende stap in zijn / haar carrière:

 • Afgeronde Accountancy of bedrijfseconomische opleiding op minimaal HBO+/WO niveau, aangevuld met meerjarige relevante werkervaring opgedaan in de Accountancy (bij voorkeur met zorgorganisaties als opdrachtgever) en / of opgedaan bij een (complexe) zorgorganisatie;
 • Kennis t.a.v. de relevante wet- en regelgeving van de financiering van de gezondheidszorg;
 • Sterke automatiseringsaffiniteit en uitstekende kennis van en ervaring met Excel en ERP;
 • Ervaring met projectmatig werken, ook in de rol van projectleider;
 • Kunnen schakelen op verschillende niveaus en sterk in voortgang- en procesbewaking;
 • Samenwerkingsgericht, communicatief sterk en organisatiesensitief;
 • Overige competenties: sterk ontwikkeld analytisch en conceptueel vermogen, zelfstandig, doorzettings- / inlevingsvermogen en pro actief.

Aanvullende informatie

Het betreft een functie voor 32-36 uren per week. Cosis biedt een dynamische functie in een zich ontwikkelende organisatie. Er zijn volop mogelijkheden voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling.

Geboden wordt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO voor de Gehandicaptenzorg. Geboden wordt een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Standplaats is Assen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Maris of Jeroen Ouwerling via telefoonnummer 053 – 482 22 44. Graag ontvangen wij jouw cv en motivatie op het volgende e-mailadres: info@robertmuntel.nl.

Een referentieonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan deel uitmaken van sollicitatieprocedure. Een voorwaarde voor het werken bij Cosis is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd.

Solliciteer direct

Vul hier je gegevens in

CV uploaden

Toestemming bewaren gegevens?
Ja ik geef toestemming voor het bewaren van mijn gegevens.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Ja ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen